vasárnap

Gyere velem az internet felhasználók első osztályába, teljesen az alapoktól, indulunk

Induló sorozatomat teljesen kezdők számára írom, azok számára, akik még gyakorlatilag nem tudnak semmit sem, de látják, érzik, hogy az internet valami olyasmi, melyből nem kell kimaradni, csak hát nem tudják melyik végén kezdjék.

Számtalan helyen kínálnak különböző szerzők, internetes tanfolyamokat, legtöbbször igen húzós áron, de ezek mindegyike már feltételezi, hogy ismered az alapvető technikákat.

Az igazság az, hogy sokan azért nem mernek belefogni valami internetes üzletbe, bár érzik, hogy érdemes lenne, mert túl nagy a sötétség, túl sok az ismeretlen fogalom.

Pedig hát egyre több ügyünket a neten is el tudjuk intézni. Bevásárolhatunk, információkat kutathatunk fel, sőt ismerősökkel beszélgethetünk, levelezhetünk stb. Szükséges elsajátítani egy pár ismeretet.

Ezzel a sorozattal segíteni kívánok abban, hogy az internet „általános” iskolájának első néhány osztályát kijárd, és az első osztállyal fogom kezdeni.

Csak annyi tudást tételezek fel, (mert hát bármennyire is az alapoktól kezdem némi ismeretre azért szükség van), hogy valaki valamikor beállított neked egy email fiókot és el tudod olvasni a beérkezetteket, esetleg válaszolsz is rájuk.

És persze ki tudsz nyitni egy böngészőt, „Firefox” vagy „Internet Expolrer” a neve a legismertebbeknek.

Az egyik egy olyan kis narancssárga köröcske, a másik meg egy kis kék „e” betű. Valahol a képernyő alján megtalálod őket.

A többit lépésről – lépésre megmutatom, csak nyomkodnod kell a gombokat. Ne félj semmit sem ronthatsz el a gombok nyomkodásával, ha valami nem sikerül elsőre, töröld az egészet és próbálkozz újra.

Meglásd hamarosan rutinosan fogod elsajátítani a különböző internetes eszközök használatának titkait és el sem fogod hinni, hogy volt olyan időszak, mikor ezeket nem tudtad.

Még az is előfordulhat, hogy ajánlod ismerősödnek, aki hozzád hasonlóan nem mer elindulni ezen az ösvényen. Elsőként egy email cím létrehozását fogom megmutatni, mégpedig a „Gmail” szolgáltatónál.