hétfő

Megvan a fiókom, hogyan tovább?

Ha végigjártad az utat, melyet a múltkori leckében leírtam, akkor most már van egy gmail-es email címed, mely valami ilyesmi: ateneved@gmail.com

Lépj be a fiókodba, tudod www.gmail.com beírásával a böngészőbe, majd pedig a felhasználó név és a jelszó mezők kitöltésével és a „Bejelentkezés” gombra történő kattintással.

Ha mindent jól csináltál, pillanatokon belül benn találod magad a fiókodban és máris írhatsz email-t valakinek. A fiókod most még üres, nincs benne egy cím sem csak egy üdvözlő levél a gmail csapatától.

Kezdetnek írj egy emailt bárkinek, ha nem jut eszedbe senki, írj egyet nekem az
ateneved@gmail.com címre.

Válaszd a baloldali menüből a „Levélírás” menüpontot és előjön a levélírás sablonja:

"Címzett:" ide írd a címzett email címét

(később mikor már lesznek nevek a címtáradban elegendő lesz beírni a címzett nevének első betűjét és a címtárból automatikusan előjön a kért név, ha hasonló nevek vannak, akkor minden név melynek az első betűje megegyezik a beütöttel. Ilyenkor csak ki kell választani a megfelelőt és rákattintani, vagy ha nagyon sok a találat, beírni még egy betűt).

"Tárgy:" Ide írd azt, hogy miről fog szólni a leveled, pl. „Csináltam egy gmail címet, ezután erre a címre írjál” Másként „Címsor”-nak is szokták nevezni, mert lényegében ez a címe a levelednek.

(A címsor egy fontos része az email-nek, mert ez az a rész, melyet már akkor lát a címzett, mielőtt kinyitotta az üzenetet. Mikor sok új bejövő levél van a címzett fiókjában a címsor alapján dönti el, hogy megnézi-e vagy sem.)

A nagy fehér felületbe írhatod a leveledet. A szöveget „formázni” is tudod, ez azt jelenti, hogy nem csak csupa egyforma betű lehet a szövegedben, hanem választhatsz félkövér, dőlt vagy aláhúzott kiemelési mód között, különböző betűtípusokat használhatsz, változathatod a betűk nagyságát is, és a színüket is.

Próbáld ki a lehetőségeket és figyeld meg milyen változásokat idéz elő egy - egy változtatás.

Ha végeztél, nincs más hátra, mint a „Küldés” gombra kattintani és már el is ment az első gmail-es leveled. Ugye milyen egyszerű volt?

Kérlek küldj nekem is egyet, tudod
ateneved@gmail.com címre.

A sikereidre: János

1 megjegyzés:

zsoka blog írta...

János! Jók az útmutatóid,persze én még nagyon az elején járok és sok hibát vétek.Ettől egy kicsit elbátortalanodom.Az elsö e-mailt neked kűldtem,naivan gondolva,hogy írsz egy kis visszajelzést.Ezzel együtt is kösz:Erzsi Sopronból