szombat

Nincs még skype fiókod? Pár perc és lehet.

Még mindig fizetsz azért, hogy ismerőseiddel beszélhess?

A Skype egy olyan szolgáltatás, mely lehetővé teszi, hogy teljesen ingyenesen beszélhess ismerősöddel, bárhol is éljen az illető a nagyvilágban.

Minimális követelményeket kell teljesíteni:

  • Működő internet kapcsolat
  • Egy mikrofonos fejhallgató (pár ezer forintért beszerezhető, laptopokban már többnyire van)
  • Webkamera (ez nem feltétlen kell, legfeljebb nem fog látni a beszélő partnered).
  • Na persze és egy számítógép, de hát ez biztosan van, mert különben nem olvasnád ezt a bejegyzést.

Gépeld be a böngésződ címsorába a www.skype.com/intl/hu webcímet és indulhat a telepítés.

Kattints a "Skype letöltése" gombra, majd pedig a következő oldalon a „Azonnali letöltés” gombra. A továbbiakban csak kövesd az ott leírt lépéseket.

A "Skype telepítő varázsló" végigvezet a telepítés hátralévő részén. Csak végezd el az ott kért műveleteket és lépj tovább, mindaddig míg a végére nem érsz.

Nyugodtan nekifoghatsz, nagyon egyszerű az egész, semmit sem lehet elrontani, minden értelemszerű. Ha esetleg úgy érzed valamit elrontottál, bármikor visszaléphetsz az előző lépésre.

Kell majd egy felhasználó nevet választanod, melyen azután majd az ismerősök megtalálnak. Olyan mint a telefonszámod, csak hogy itt te magad válaszod és lehet szám, betű, akármilyen kombinációban.

Egyedüli kizáró tényező ha már valaki használja az általad használni kívánt azonosítót. Ilyenkor választanod kell más nevet, nincs mese.

Miután végeztél a telepítéssel, az "Asztal"-on ott lesz a a Skype kis kék ikonja, vagy lenn az eszközök között egy kis zöld ikon, melyek bármelyikével el tudod indítani a Skypet.

Ha minden sikerült, és miért is ne sikerülne, máris elkezdheted felvenni partnereidet a listádra.

A menüsorból (legfelül) kattints az "Eszközök" gombra és a legördülő menüből válaszd a "Partnerek felvétele" menüpontot. Az előugró ablakban add meg a felvenni kívánt partner email címét, nevét vagy Skype-nevét, majd a "Keresés" gomb következik.

A Skype rövid időn belül kilistázza a találatokat, lehet hogy több is lesz, különösen ha névre keresel. Ilyenkor ki kell választani azt, melyről úgy gondolod helyes.

Ha megvan, következik a "Skype partner felvétele" gomb és a kiválasztott személy kapni fog a Skype fiókjába egy üzenetet, miszerint kéred, hogy vegyen fel a partnerei közé. Lehetőséged van személyre szóló üzenetet írni, pl. „Szia Pisti, vegyél fel a skype partnereid listájára, köszönöm, János”

Ha felvett, máris indulhat a beszélgetés, mikor téged akar valaki felvenni a partnerei közé, te kapsz egy ilyen üzenetet, jóváhagyod, és már egymásra is találtatok.

Ennyi az első lecke a skype világából, hamarosan a skype egyéb felhasználásáról írok majd. sok sikert.

Ui. megköszönném, ha pár szóban megjegyzést írnál a bejegyzés használhatóságáról. Ez segít nekem abban, hogy továbbfejlesszem ezeket az üzeneteket, előre is köszönöm.

10 megjegyzés:

Unknown írta...

A leírás nagyon jól használható, de..
hogyan lehet kettő fiókot létrehozni?
Üdv. Gini

onlinejano írta...

A Skype egy számítógépen egy fiókot engedélyez. Ha több fiókra van szüksége a gmail, gtalk funkciója ugynolyan ingyenes kommunikációt tesz lehetővé, mint a skype, és minden email fiókhoz külön gtalk fiók párosítható. Email fiók létrehozására ebben a blogban talált útbaigazítást.

Névtelen írta...

A Skype régebbi verzióji több fiókot
is engedélyeztek!

onlinejano írta...

A fenti válaszom itt is érvényes, a G-Talk ugyanolyan jó,mint a skype, sőt üzembiztosabb is és kevésbé gyors internet kapcsolaton is elmegy.
Minden e-mail címhez párosítható, azokból meg annyit csinál az ember ahányra szüksége van.

Horváth Mónika írta...

Tisztelt Cím! Segítségét szeretném kérni. 1 hete próbáljuk telepíteni a skype-t, minden eredmény nélkül. Telepítő-varázsló elindul, de a végeredmény: "Problémák léptek fel a szerverhez való kapcsolódásban. Egy másik Skype-telepítő letöltéséhez kattintson a "Letöltés" gombra." Letöltés újból elindul, de ugyanehhez az üzenethez jutok újból vissza. 2 évvel ezelőtt használtam már ezen a gépen a skype-t, de le kellett törölnöm. Jelenleg már minden beállítás, átállításra került, de teljes eredménytelenség. Olyan mintha valami blokkolná a szerverhez való kapcsolódást. Kérem tud segíteni?
Köszönöm

onlinejano írta...

Tisztelt Mónika! Köszönöm a bizalmat, remélem tudok segíteni, nos kérdéssel kezdem: 2 éve, mikor eltávolította a gépről a skypet, azt miként tette? A "Vezérlőpult" - "Fájlok hozzáadása és eltávolítása" menüpont alatt, vagy más módon?
Írhat közvetlen emailt is a nonijano@gmail.com címre.

Unknown írta...

Tisztelt Mónika!
Vagy bárki aki ide téved a probléma miatt.
A skype hivatalos oldalán leírtak alapján, központi hibáról van szó (szerver ahonnan le lehet tölteni gyakran nem elérhető)
részletesebben itt:
http://community.skype.com/t5/Windows/Problems-Connecting-to-Download-Server/m-p/473873#M41568

Megoldás
----------
skype telepítése mely innen letölthető: http://download.skype.com/msi/SkypeSetup_5.8.0.154.msi

Unknown írta...

Tisztelt Mónika!
Vagy bárki aki ide téved a probléma miatt.
A skype hivatalos oldalán leírtak alapján, központi hibáról van szó (szerver ahonnan le lehet tölteni gyakran nem elérhető)
részletesebben itt:
http://community.skype.com/t5/Windows/Problems-Connecting-to-Download-Server/m-p/473873#M41568

Megoldás
----------
skype telepítése mely innen letölthető: http://download.skype.com/msi/SkypeSetup_5.8.0.154.msi

agivan írta...

sajnos az msi letöltési hely már nem elérhető...

Névtelen írta...

Én elértem a msi-t! Köszönöm szépen!