vasárnap

YouTube fiók létrehozása lépésről, lépésre

YouTube fiók létrehozása

Sok szempontból hasznos YouTube fiókkal rendelkezni, magad is feltölthetsz videót, mások videóit megnézheted, böngészhetsz a Youtube végtelen tárában, létrehozhatsz kedvencek válogatást stb. Mindezekről írni fogok részletes útbaigazítást.

Teljesen ingyenes, semmibe sem kerül és meglásd percek alatt megvan.

Amennyiben már rendelkezel gmail fiókkal egyszerűbb a dolgod, de az sem akadály, ha más szolgáltatót használsz.

A következőkben a tőlem megszokott módon, lépésről – lépésre megmutatom mit kell tenned. A kezelőfelület egyelőre magyarul nem hozzáférhető, de „magyarítottam” a szövegeket.

Akkor kezdjük, kattints ide: www.youtube.com

A megjelenő oldal jobb felső sarkában keresd meg a „create account” (hozz létre egy fiókot) feliratot és kattints rá.

Megjegyzés: ha már meglesz a regisztrációd a mellette található „sign in” felirat vezet el a bejelentkező maszkhoz.

A következő oldalon a „sign me up” (regisztrálj) vezet el arra az oldalra, ahol az adataidat kell megadni.

Kattints a: „Get started with Your Account” vagyis a fiók indítása linkre.

Kicsit balra látsz egy világoskék háttérszínű mezőt „Username” megnevezéssel, ide írd be a választott felhasználónevedet (Angol ABC szerinti A-Z betűket, és 0-9 számokat tartalmazhat).

Beírás után kattints a „check availabity” (ellenőrzi, hogy az általad választott felhasználónév szabad-e). Ha szabad akkor zöld színnel fog megjelenni az „Username available” felirat.

Amennyiben piros színnel a „not available, but the following usernames are:” felirat jelenik meg másik felhasználónevet kell választani. Azonnal fel is ajánl neked 6 változatot, melyek szabadok, de választhatsz bármi mást is ami szabad.

„Date of birth” születési dátum, a legördülő menüből választhatod ki a megfelelőt Hónap, Nap, Év sorrendben.

„Gender” a nemed. Jelöld be a megfelelő rádiógombbal „Male” férfi, „Female” nő.

A következő már kipipált hely azt jelenti, hogy egyezel azzal, hogy azok, akik ismerik az email címedet megtalálhassanak. Na ezt nem akarod, szüntesd meg a pipát.

Ha időnkét fogadnál emailt a YouTube-től, tegyél egy pipát a következő négyzetbe.

Ha van kedved olvasd el a felhasználói feltételeket, a legfontosabb külön ki is van emelve: „Olyan anyagok feltöltése, melyek nem képezik a saját tulajdonát szerzői jogot sért és törvényellenes. Ha ilyen anyagokat tölt fel a fiókja törlésre kerül”. Ha minden rendben ezzel, kattints az „I accept” (elfogadom) gombra.

A következő oldal két részre van osztva. A baloldalit akkor válaszd ha már van g-mail címed és egyezel azzal, hogy a YouTube fiókodat összekapcsolja a rendszer ezzel az email címmel.

Ebben az esetben add meg az adott email címedet és a hozzátartozó jelszót.

A jobboldalit akkor válaszd ha nem g-mail fiókot használsz, vagy ha nem akarod a meglévő g-mail fiókoddal összekapcsolni a YouTube fiókodat.

„Your current email address” Ide írd be a használni kívánt email címet.

„Choose a password” válassz egy jelszót minimum 8 karakterből állót. (Figyelem! - nem azt kéri tőled a rendszer, hogy add meg megadott email címhez tartozó jelszót, hanem válassz egy jelszót)

Ha ez megvan az alatta lévő mezőben ismételd meg a jelszót (ellenőrzésül, hogy nem-e gépeltél el valamit)

„Word verification” (szóellenőrzés) a mezőben látható furcsa betűket gépeld be az alattuk lévő mezőbe. Ezzel azt ellenőrzik le, hogy valós személy vagy-e, mert ezeket a karaktereket a robotok nem ismerik fel. Ha véletlenül eltéveszted (velem is előfordul néha), semmi vész, kapsz újabb lehetőséget.

Ezzel meg is van minden, ami a fiók létrehozásához kell, katt a:

„Create new account and finish” feliratra és KÉSZ.

Ha mindent jól sikerült, megvan a fiókod. Az általad megadott email címre elment egy megerősítést kérő üzenet, csak annyit kell tenned, hogy a benne található linkre kattintva megerősíted a jelentkezésedet. „Google Email Verification” a link neve az emailban.

Az email tartalmazni fogja fiókod információit ellenőrzésül. (felhasználónév és email cím) Ezekre az adatokra szükséged lehet ha netalán elfelejted a hozzáférési adataidat, úgy hogy nem árt ezt az emailt kinyomtatni és biztos helyre tenni.

Ennyi volt, a következő emaiban a YouTube fiókod alap beállításait mutatom meg.

Ha valahol elakadtál írd meg a nonijano@gmail.com címre.

Nincsenek megjegyzések: