vasárnap

Néhány tanács a Skype Adatlap kitöltéséhez

Az "Adatlap"-on, megadott adatok segítenek abban, hogy ismerőseid megtaláljanak, te döntöd el mennyi adatot adsz meg magadról.(Ha szerkeszteni akarod, a "Fájl" fül alatt találod „Adatlap szerkesztése…”)

Ha szeretnéd jobban kihasználni a skype előnyeit, célszerű néhány adatot megadni:

Teljes név - ha egy rég elfelejtett ismerősöd, keres, a teljes név alapján könnyebben megtalál. Ha pedig te akarod felvenni valakivel a kapcsolatot, könnyebben emlékezni fog rád.

Születési dátum - a Skype-nek van egy olyan udvarias szolgáltatása, hogy értesíti a partneri listádon lévőket a szülinapodról, ha meg van adva ez az infó az adatlapodon. Ha szégyenlős vagy az évet nem fontos megadni, mert ez a mocsok azonnal kiszámítja hány éves vagy.

Ez azért jó dolog, mert emlékezteti a partnereidet, hogy illene egy rövid gratulációt küldeni (én a "hangulatjelek"-ből szoktam küldeni néhányat - torta, pezsgő, virág stb. és pár szót) az egész pillanatok alatt megvan.

A felköszöntött fél majdnem mindig megköszöni a felköszöntést, örül, hogy jelentkeztél, esetleg csetelni lehet pár sort, vagy beszélgetni pár percet, ha alkalmas az időpont.

Röviden szólva építeni-ápolni lehet a kapcsolatot és mint tudjuk az üzletünk a kapcsolatok üzlete.

Honlap: ha van bármilyen weboldalad, vagy blogod annak címét add meg, hátha egy látogató kíváncsi lesz és rákattint.

Magamról: Ide írhatsz pár szót arról, hogy mivel foglalkozol, mi az érdeklődési köröd.

A fentiek azok az infók, melyeket valamennyi Skype felhaszáló lát, tehát azok is, akik még nincsenek a partnerlistádon.

Privát adatok: itt megadhatod az email címeidet, ezek a címek nem láthatók senki számára sem, egyedüli céljuk az, hogy mikor valaki rád keres és az email címedet adja meg, megtaláljon a skype keresője.

Telefonszám: azért célszerű megadni, hogy ha valaki sürgősen beszélni akar veled és nem vagy az interneten, tudjon veled időpontot egyeztetni.

Kép: Hacsak nem vagy túlzottan szégyenlős, tegyél fel magadról képet. Ezt a „Tallózás” gombra kattintva kiválaszthatod a számítógépeden tárolt képeid közül és feltöltheted. Célszerű egy mellképet feltenni, az egész alakos képekhez túl kicsi a megjelenő kép.

Nincsenek megjegyzések: