szombat

Hogyan nyiss Twitter fiókot

Nyiss magadnak egy Twitter fiókot, nagyon egyszerű, még akkor is, ha egyelőre csak angol nyelvű kezelőfelület létezik.


A Twittert a www.twitter.com címen találod.


A megnyíló oldal alján találsz egy zöld gombot, „Get Started – Join” felirattal, erre kattintva jutsz a regisztrációs felületre.


A következő adatokat kéri tőled a felület:


Full Name (teljes név), ha megadod, akkor könnyebben találnak rád ismerőseid, ha nem akkor is valamit írnod kell ide, beírhatod pl. a választott felhasználó nevet.


Username (felhasználó név) Az interneten a www.twitter.com/felhasználónév címen találnak rád, ez a twitteres webcímed. Választhatod a becenevedet, vagy a foglalkozásoddal, üzleteddel kapcsolatos nevet.


Password (jelszó) a felhasználónév – jelszó párossal tudsz fiókodba bejutni. Bármilyen jelszót is választasz, jegyezd fel egy noteszbe, hogy az adott twitter fiókhoz melyik felhasználónév – jelszó tartozik, jól jöhet.


Email erre az email címre kapsz majd értesítést ha egy új követőd akad, elfogadhatod, de el is utasíthatod.


Type the words abowe (írd be a fenti szavakat ide) a fenti betűsort pontosan gépeld be az üres mezőbe, ez egy biztonsági ellenőrzés arról, hogy nem egy robot készít fiókot, hanem egy ember. Ha véletlenül nem sikerült pontosan begépelned, semmi baj kapsz egy új betűsort, azzal próbálkozhatsz.


Create My Account (hozd létre a fiókomat) erre a gombra kattintva elkészül a Twitter fiókod.


Ennyi az egész, és máris a fiókodban találod magad.


Az első dolog az, hogy „követőket” találj magadnak, vagyis olyanokat akik megnézik a bejegyzéseidet. Ebben segít a Twitter a következőkkel:


See if your friends are on Twitter (nézd meg az ismerőseidnek van-e Twitter fiókja). Amennyiben „Gmail, Yahoo vagy AOL” email címet adtál meg, megadhatod a címhez tartozó jelszót, és ebben az esetben a Twitter kikeresi neked, hogy a címlistádon szereplő személyek közül ki használja már a Twittert.


Ha megadtad a jelszót, kattints a „Continue” (folytatás) gombra.


Ha nem szeretnéd megadni a jelszót, kattints a „Skip this step” (átugrom ezt a lépést) linkre. Az ismerősök meghívásáról később bővebben is írok.


Look who else is here, start following them. (nézd meg ki van itt, kezd el követni őket). Ha a felkínált listán találsz olyan személyt kinek a bejegyzéseit kísérni szeretnéd, jelöld be, ha senki sincs (nem meglepő), akkor „Finish” gomb alatti „Skip this step” (átugrom ezt a lépést) linkre kattints.


És máris „csiripelhetsz”, vagyis írhatod első saját bejegyzésed.


Ha valaki meghív, hogy „Kövesd a Twitteren”, az azt jelenti hogy iratkozz fel az olvasók listájára. Mit kell tenned?


Megadja a webcímet, pl. www.twitter.com/nonijano (ez az én Twitter fiókom), ha belépsz, azonnal látni fogod a legfrissebb bejegyzéseimet.


Amennyiben el kívánod fogadni a meghívást, jobbra fenn a „Login” gombra kattintva jelentkezz be a saját fiókodba, a regisztráció során általad választott felhasználónév – jelszó (Username – password) párossal.


Ezután újra a bejegyzéseimet fogod látni azzal a kiegészítéssel, hogy a profilképem alatt lesz egy „Follow” (követ) gomb, erre kattintva jelentkezel be követőnek a Twitter oldalamra.


Miután ez megvan, valahányszor belépsz a fiókodba látni fogod az általad követett személyek bejegyzéseit.


Bármikor megszakíthatod valaki követését illetve törölhetsz bárkit a követőid listájáról.


What are you doing? (mit csinálsz?) ez a Twitter alap kérdése, de természetesen bármi egyéb közlendődet is beírhatod ide. Kezdetnek írd be: „Épp most hoztam létre Twitter fiókomat.” A bejegyzések hossza 140 karakterre van korlátozva.


Jó szórakozást!

Nincsenek megjegyzések: