csütörtök

Email továbbküldésére felszólító levelek


Meglehetősen sokféle formában jelentkeznek, a legtöbb valami egészen jól hangzó tartalommal bír, még élvezni is lehetne, ha a végén nem lenne ott az ijesztő felszólítás, amely valami ilyen stílusú:

„Amennyiben nem küldöd tovább 10 helyre egy órán belül akkor nagy szerencsétlenség fog érni, illetve ha továbbküldöd akkor nagy szerencse fog érni.”

Vannak ilyenek is: "szegény szerencsétlen rákos gyermekekkel, akik 1 dollárt kapnak minden elküldött levélért", vagy valami hasonló. Természetes, hogy ezzel csak az email forgalmat szaporítod, ugyan ki adhatja azt az 1 dolcsit emailonként? Sűrű homály fedi a kilétét.

Azután vannak különböző vírusokra felhívó szövegek, „ha kapsz egy habladabla nevű email-t, ki ne nyisd, mert törlődik a merevlemezed teljes tartalma” melyek jószándékú figyelmeztetésnek tűnnek, de semmi értelmük, mert a vírusok nem így terjednek. És persze a felhívást, hogy küldd el legalább 37 ismerősödnek.

A gyöngyszem az egészben az ilyen: „a Nokia vagy Motorolla vagy más neves cég laptopokat/mobiltelefonokat ajándékoz, ha legalább 36 helyre továbbküldöd ezt az email-t” ehhez a szöveghez általában valami átlátszó magyarázat is társul. Pl. piacbővítés, piackutatás, így akarják az adóalapjukat csökkenteni stb.

És még egy, de a lista így sem lesz teljes: „küldd tovább ezt az email-t 25 helyre és 5000 eurót/dollárt fogsz kapni ui. Bill Gates így akarja szétosztani vagyonát és utána kukázásból fog élni”.

Vissza a kezdőoldalra:

Nincsenek megjegyzések: