vasárnap

Skype ötletek: hang és videó

A hangeszközként a legpraktikusabb a fejhallgatóval egybeépített mikrofon, tudod olyan mint amilyent a pilóták használnak. Nem fog elkeveredni a mikrofon és nem lesz visszhangos a hangod. Párezer forintért teljesen megfelelőt találhatsz.

Hangszórón keresztül előfordulhat, hogy a hang a hangszóróból ismét a mikrofonba jut és némi időeltolással visszajut a beszélőhöz és kellemetlen visszhang keletkezik.

Amennyiben szükség van arra, hogy mások is hallják a hangot, akkor a hangszórók ne legyenek a mikrofon közelében.

A Skype lehetővé teszi a képi kapcsolatot is a beszélők között. Egy web kamerára lesz ehhez szükséged és egy közepes sebességű internet kapcsolatra.

Párezer forintért kielégítő kamerákat lehet kapni. Túl drágát nem érdemes venni, és nem ajánlom azokat sem, melyek a mikrofonnal egybe vannak építve.

A kamerához kapsz telepítő lemezt, ezt csak be kell tenned a számítógéped CD olvasójába és végigvezet a telepítés lépésein. A különböző beállításokon később bármikor változtathatsz.

Az „Eszközök” menüpont legördülő menüjében találod legalul a „Beállítások” menüpontot, itt tudsz mindenféléket beállítani. Általában hagyhatod az alapértelmezett beállításokat, de a „Videobeállítások” menüpont alatt van néhány állítási lehetőség, melyekről jó ha tudsz.

Ha ki van pipálva a „Webkamera bekapcsolása”, akkor ugyan a webkamera be van kapcsolva, de a hívott fél nem lát mindaddig, míg külön be nem kapcsolod a kamerát a Skype kezelőfelület legalján található nagy gombbal (ott, ahol a hívásokat indító zöld és piros gomb található).

Ezzel a gombbal bármikor meg is szakíthatod a kamera működését. Erre olyankor lehet szükség, ha valami miatt nem akarod, hogy lássanak, vagy a kapcsolat elkezd akadozni, ami annak a jele, hogy nem elég gyors az internet kapcsolatod.

Bállíthatod azt is, hogy a webkamerád azonnal automatikusan bekapcsolódjon, ha létrejött a kapcsolat valakivel, ehhez pipáld ki a „Webkamerám automatikus bekapcsolása hívás alatt” gombot is.

A „videó automatikus fogadása” gombokkal kiválaszthatod azt, hogy kitől óhajtasz automatikusan fogadni videót, vagy akár le is tilthatod a videókat, pl. ha gyenge az internet kapcsolatod, noha ez manapság már többnyire kielégítő.

A sikereidre: János

6 megjegyzés:

Hajni írta...

Kedves János!

Olvastam tanácsaidat skyp használattal kapcsolatban, és lenne egy kérdésem. Laptopon használjuk a skyp-ot, egy olyan kamerával, amiben benne van a mikrofon. Tudom, hogy Te ezt ne javaslod, de sajnos már megvettük, nincs mit tenni. A probléma az, hogy mi minden esetben halljuk a partnert, de minket jobb esetben egyik percben hallanak a másikban nem, rosszabb esetben egyáltalán nem. A kérdésem az lenne, hogy ez valamilyen beállítási probléma, mikrofon probléma, vagy esetleg valami más gond van.
Válaszodat előre is köszönöm! Hajni

onlinejano írta...

Kedves Hajni!
Nem hinném, hogy az a gond, hogy egyben a kamera és a mikrofon, inkább arra gondolok, hogy az internet kapcsolat minőségével van, gond, lassú.
Laptopról lévén szó, próbáld ki esetleg más helyszínen is, mondjuk valahol, ahol van Wi-Fi
Szép napot, János

hobanci írta...

Kedves János !

Tudnál-e segiteni abban, hogy mit tegyek a mikrofonnal, hogy működjön. A partner oldalon egyáltalán nem vagy alig hallható amit mondok. A mikrofon működik. Kezdem feladni a próbálkozásokat.

Köszönöm : Balázs

onlinejano írta...

Kedves Balázs!
Ha eddig még nem tetted meg, a sype kezelőfelületén található mikrofon kipróbáló eszközzel próbáld ki a mikrofont. "Eszközök-beállítások-hangbeállítások" Ha megütögeted a mikrofont, a kis kijelzőnek mozognia kell.
Van lehetőség Próbahívásra is, ekkor pár szót mondhatsz és utána vissza hallgathatod.
Ezenkívül a számítógépeden is lehet,hogy le van halkítva a mikrofon azt is érdemes megnézni.
Ha ezek nem segítenek, akkor lehet, hogy a hangkártyában van valami hiba, nézesd meg egy számítógépessel.
Remélem segítettem, szép estét.
János

Unknown írta...

Kedves János!
Mi a tableten abszolut nem látjuk egymást!Abban a pillanatban amikor a kamera emblémára lépünk azonnal megszakad a hívás!Mit nem csináltunk jól ??Tudna ezen a bagatel kérdezőn segíten???

onlinejano írta...

Kedves Ágnes!
Leginkább arra gyanakszom, hogy gyenge az internet kapcsolat illetve a wifi, van egy kis ikon valahol a képernyőn amelyen látható a jel erőssége. A videó mód lényegesen több adatmennyiséggel jár vsz. ezért szakad meg a kapcsolat.
Remélem segítettem, üdv. János